Tanúsítványok, Közbenső Hitelesítés – TSI – OVSZ kérdések 2024

Október 2-án a Közlekedéstudományi Egyesület Általános Közlekedési Tagozata és a BME ITS Nonprofit Zrt. közös szervezésében egy online videókonferencia zajlott „Tanúsítványok, Közbenső Hitelesítés - TSI - OVSZ kérdések 2024” címmel.

A program Kovács András, a BME ITS cégvezetőjének köszöntőjével indult. Ezután Ferencz Péter, a BME ITS Nonprofit Zrt. Megfelelőségértékelési üzletágának cégvezetője, a konferencia levezető elnöke vázolta a szakmai nap témáit, illetve megtartotta bevezető előadását.

A nap első szakmai előadását Dr. Csiba József tartotta, a vasúti járművekre vonatkozó nemzetközi szabályozások a Német Vasútegylettől az első kijelölésekig témában. Ezt követően Dr. Malatinszky Sándor előadása következett a megfelelőségértékelés és tanúsítás témában. Rácz Imre, az Építési és Közlekedési Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztály Országos Vasúti Infrastruktúra Osztály osztályvezetője a tanúsítványok és az OVSZ kérdéseiről tartotta előadását.

A konferencia záró szakaszában Radnay Tibor, a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatóság metró felújítási projektigazgatója és Kovács András, a BME ITS Nonprofit Zrt. cégvezetője az M3 metróvonal rekonstrukciós projektjének megfelelőségértékelési folyamatát mutatták be.

A szakmai nap végén szabad beszélgetésre került sor, ahol a résztvevők megvitatták a felmerülő kérdéseket és észrevételeket, amelyek tovább erősítik a szakmai együttműködést a vasúti tanúsítás területén.

Az online konferencia előadásai itt megtekinthetők:

www.youtube.com/watch?v=Uhl69SqC3Xc