A BME Tech Day bemutatja: Buszfesztivál a KJK-n – powered by Volánbusz

Igazán különleges élményben lehet részük azoknak, akik 2024. október 4-én kilátogatnak a BME St. épületének parkolójába. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szervezésében, a Volánbusz Zrt. jóvoltából ugyanis 3 különböző innovatív és XXI. századi technológiát képviselő, alternatív hajtású autóbusz kerül kiállításra, illetve szakértők által bemutatásra.

A résztvevők megismerhetik Magyarország egyetlen Toyota típusú, hidrogén-elektromos hibrid hajtású autóbuszát, amely jelenleg tesztüzemben, de menetrend szerint közlekedik Budapest és Szigethalom között. Szintén kívül-belül megvizsgálható lesz a Volánbusz tisztán elektromos hajtású, közel 250 kWh kapacitásnyi akkumulátorpakkal felszerelt Mercedes-Benz eCitaro járműve, valamint a nagynyomású, sűrített földgázzal üzemelő MAN Lion’s City típusú busz is.

A helyszínen rendkívül izgalmas információkat hallhatunk majd Nyírő Tibor, a Volánbusz Zrt. főmérnöke és Dr. Lakatos András, a Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszék tudományos munkatársa tolmácsolásában. A buszok gyakorlati megismerésén túl érdekes kvíz és nyeremények várják az odalátogatókat!

Ezen felül a délelőtt folyamán a Siemens szakemberei kalauzolják el a résztvevőket az elektromos buszok üzemanyagtöltésének világába, míg délután a hidrogéntöltést ismertetik a Linde szakértői.

Várunk minden egyetemi hallgatót, oktatót a délelőtti, míg a pályaválasztás előtt álló gimnazista diákokat a délutáni alkalmakra! Utóbbi szekcióval csatlakozik a KJK a BME Tech Day rendezvénysorozathoz.

Bővebb információ és a regisztrációs felület az alábbi linken érhető el: https://kozlekedes.bme.hu/2024/09/12/bme-techday-buszfesztival-kjk-volanbusz/

100%-ban környezetbarát, 100%-ban KJK, 100%-ban menő.