Üzemlátogatás

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar hallgatói egy szakmailag igazán értékes és tartalmas üzemlátogatáson vettek részt a VOLÁNBUSZ Zrt. fóti Központi Járműfenntartó Telephelyén.

A közlekedési társaság szakemberei bemutatták az autóbusz-közlekedés mindennapi, biztonságos ellátásához szükséges karbantartási és javítási folyamatokat, technológiákat, illetve a szerelőműhelyeket egyaránt. A hallgatók betekintést nyerhettek az alkatrész-ellátást biztosító raktár működésébe is.

A bejárás igazán különleges volt, ugyanis a résztvevők elvégezhettek egy revíziót (műszaki ellenőrzést) a Társaság retró, old-timer Ikarus 66 típusú autóbuszán, valamint megtekinthették a vadonatúj DPF-tisztító berendezést (amely a járművekbe szerelt részecskeszűrőből képes a különféle szennyezőanyagokat eltávolítani) is.

A közlekedési cég a Kar oktatóival együttműködve aktívan részt vesz a gyakorlati szakmai tudás átadásában (ezt együttműködési megállapodás is erősíti), amely a Gépjármű üzemtan és Autóbusz-üzemtan tantárgyak tematikájában is megjelenik.

Köszönjük a VOLÁNBUSZ-nak a telephely-látogatás biztosítását!

Szerző: Dr. Lakatos András Rudolf